2019. március 15., péntek 10:02

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 15., péntek (OS) - "A legdurvább rasszizmus, ha úgy tesznek, mintha nem is léteznél" - Tudósítás Sermer Ádám és Setét Jenő beszélgetéséről

    A Liberálisok főpolgármester-jelöltje válaszul megjegyezte: a Magyar Liberális Párt mindig is kiemelten foglalkozott a romakérdéssel, illetve más kisebbségi csoportok joghátrányaival. Valóban: Pár hónappal ezelőtt volt csupán az a rendezvény, úgyszintén az Aradi 40-ben, ahol Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője a jogtudatosság hónapjának lezárásaként beszélgetett a négy legnagyobb magyar kisebbségi csoport – a nők, a romák, a fogyatékkal élők és az LMBTQI-közösség – egy-egy képviselőjével, többek között a most a vendégek között ülő Kállai Szilvia romaügyi referenssel - a szerk. A Liberális párt nyitottságát Setét Jenő is elismerte; mint mondta: Sermer Ádám volt az első politikus, aki meghívta a rendezvényére, és aki konstruktív párbeszédet kezdeményezett a cigánykérdésről. A főpolgármester-jelölt le is szögezte egy érdeklődő kérdésére: amennyiben főpolgármesterré választják, a cigány közösségekkel együttműködve valósítaná meg azt a romaügyi reformcsomagot, amely biztosítaná a szegregáció nélküli oktatás és a kitörés lehetőségét a roma családoknak.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.