2019. március 15., péntek 10:02

A Magyar Liberális Párt közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. március 15., péntek (OS) - "A legdurvább rasszizmus, ha úgy tesznek, mintha nem is léteznél" - Tudósítás Sermer Ádám és Setét Jenő beszélgetéséről

    A beszélgetés legfőbb tanulsága talán az volt: a cigányságot sokkal inkább veszélyezteti a szalonképes, mint a nyílt rasszizmus. Setét Jenő arra figyelmeztetett: a bujtatott kirekesztést lényegesen nehezebb felismerni, mint a fegyveres katonai szervezetekkel operáló nyílt rasszizmust, és sokkal nehezebb harcolni is ellene. Az aktivista ebben látja a jelenlegi kormányzás veszélyét, hiszen - ha a Jobbikkal ellentétben nem is tartja szélsőjobboldalinak a Fideszt -, a bujtatott kirekesztés a Fidesz politikájában is felfedezhető.

Akkor, amikor sorra büntetnek meg romákat olyan szabálysértések miatt, amilyenekért a rendőrség más esetben a füle botját sem mozdítja;  amikor a kormány és/vagy a média összemossa a szociálisan hátrányos helyzetű társadalmi réteget a cigánysággal; amikor ennek következtében  sokan gondolják úgy, hogy a roma családok a nagyobb szociális juttatás megszerzéséért vállalnak több gyereket; amikor egy romákról szóló pozitív újságcikknél a szem elkezdi automatikusan keresni a negatív tartalmat, de akkor is, amikor cigánytelepek százain nincs bevezetve se a víz, se a villany, nincs infrastruktúra, sem hulladékszállítás, sem közvilágítás – nos, akkor a kormánynak ezekre problémákra nincsen kézzel fogható válasza. Nincs, mert eleve úgy tesz, mintha ezek a gondok nem is léteznének.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.