2019. március 15., péntek 18:16

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. március 15., péntek (OS) - Fodor Gábor: 1848 hősei az európai Magyarországért adták életüket - Tudósítás a Liberálisok március 15-i rendezvényéről

    A Fidesz-kormány ravaszkodik, kötekedik és ügyeskedik, ahelyett, hogy partneri viszonyt alakítana ki Európával – erről beszélt Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt március 15-i ünnepségén, a Pilvax közben. A Liberálisok elnöke szerint aggasztó, hogy Orbán Viktor Lenint idézve sértegeti európai szövetségeseit és közben befogadja Putyin bankját, a Nemzetközi Beruházási Bankot. 1848 hősei a szabadságért, a független és európai Magyarországért áldozták fel az életüket. Azokért az európai értékekért, amelynek a rendszerváltó Fidesz hátat fordított. Fodor Gábor szerint a pávatáncot folytató Orbán-kormány helyett az országnak végre olyan vezetőkre lenne szüksége, akik határozottan és egyenesen kiállnak az európai értékek, a szabadság mellett.

Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje arról beszélt, hogy Budapest mindig is a magyar szabadság központja volt. És ezt a szabadságot sodorta veszélybe a Fidesz-kormány illiberális politikája. Rátörnek a civilekre, bekebelezik a médiapiacot, kisajátítják a kultúrát, üldözik a tudományt – sorolta Sermer, aki szerint az Orbán-kormánnyal szemben meg kell védeni Budapest szabadságát és függetlenségét.

Radó Bence, a Liberális Fiatalok Társaságának elnökségi tagja a fiatalok szerepét hangsúlyozta a szabadságért vívott küzdelemben. A szellemet, a gondolkodás szabadságát nem engedhetjük, hogy bárki korlátok közé szorítsa.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.