2019. március 15., péntek 20:21

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 15., péntek (OS) - KEP Törzsasztal Fórum az Akadémián irányításról, koordinációról

    Baráth Etele előadásában kiemelte az egyéni és kis társadalmi csoportok véleménye meghallgatásának és figyelembe vételének fontosságát. Az EGSzB a Római Szerződéssel létrehozott társadalmi egyeztetést végző szervezet, amely véleményeket gyűjt, értékel és javaslatokat tesz. A demokrácia követelményeit nagyon fontosnak tartja.
Báger Gusztáv méltatta, hogy több érintett civil szervezet jelen van a fórumon. Az NGTT 6 partneroldalával - gazdaság, munkavállaló, civil, tudomány, művészet, egyházak - nyitottságot, átláthatóságot és széleskörű egyeztetést testesít meg. A kormány köteles a javaslatokat és megállapításokat figyelembe venni a jogalkotás során.
A program végén kérdéseket tett fel a hallgatóság. Ezek egyike volt a szociális válság, egy másik pl. a nyugdíjrendszer. Baráth Etele válaszában kiemelte az ösztönzést az élethosszig való tanulásra. Báger Gusztáv úgy vélte, hogy nincs egyetlen megoldás és folyamatosan dolgoznak rajta. Czeglédi József moderátor összefoglalójában megköszönve a színvonalas előadásokat és hozzászólásokat kiemelte a koordináció, a korszerű információk hatékony terjesztésének és a párbeszédnek a jelentőségét a bemutatott szervezetek munkájában. További inf.: www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.