2019. március 18., hétfő 12:35

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 18., hétfő (OS) - Kiürítés és útlezárások Budafokon: világháborús bombákat hatástalanít a Honvédség - A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két darab egyenként egytonnás robbanótestet. A rendőrség a művelet idejére 1 kilométeres körben kiüríti a városrészt, valamint lezárja a 6-os számú főutat, és a MÁV Kelenföld-Érd alsó-Tárnok közötti szakaszán is szünetel majd a vonatközlekedés.

    A Duna fővárosi, XXII. és XXI. kerületek közötti szakaszán tavaly ősszel megtalált két darab, egyenként egytonnás, második világháborús amerikai bomba kiemelését és hatástalanítását 2019. március 23-án szombaton hajtják végre a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái. A művelet idejére a környéken élők és dolgozók biztonsága érdekében Budafokon 1 kilométer sugarú körben a BRFK kiürítést rendelt el. Az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak legkésőbb délelőtt 10 óráig el kell hagynia, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza. Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata a lakosság számára három befogadó helyet jelölt ki, valamint a folyamatos egészségügyi ellátásra szorulók szállításáról és felügyeletéről is gondoskodik.
     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.