2019. március 18., hétfő 14:45

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 18., hétfő (OS) - Elérhetőek az EP-választásra vonatkozó hirdetési árjegyzékek

    Az Állami Számvevőszék közzétette az Európai Parlament magyar képviselőinek választását megelőző kampányidőszakra vonatkozó hirdetési árjegyzékeket. A törvényben meghatározott határidőig 206 sajtótermék juttatta el árjegyzékét az ÁSZ részére.

Választást megelőző kampányidőszakban a választási eljárásról szóló törvény szerint politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg eljuttatta hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszék részére. Az Európai Parlament magyar képviselőinek választását megelőző kampányidőszakra vonatkozóan erre a törvényi előírás szerint 2019. március 8-ig volt lehetőség.

Az ÁSZ a határidőig beérkezett és a törvényi előírásoknak megfelelő hirdetési árjegyzékeket feldolgozta, és sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon a "Választás" menüpont alatt elérhetővé tette.

Az EP-választás kampányidőszakára vonatkozóan összesen 121 nyomtatott és 85 elektronikus sajtótermék hirdetési árjegyzéke található meg a honlapon. A határidőben beérkezett árjegyzékeket az ÁSZ a törvényi előírásoknak megfelelően tette közzé, a határidő lejárta után megküldött dokumentumokat nem vette figyelembe.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.