2019. március 18., hétfő 15:35

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 18., hétfő (OS) - Bősz Anett az egyedülálló szülőkre koncentráló családvédelmi akcióterv kidolgozását kezdeményezi

    Magyarországon háromszázezer egyedülálló szülő félmillió gyermeket nevel. Ők azok, akik lelkileg, jogilag és gazdaságilag is a legnehezebb helyzetben vannak. A kormány új családtámogatási akcióterve azonban mintha nem akarna tudomást venni róluk – hívta fel a figyelmet Bősz Anett hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján.

"Mi, Liberálisok abban hiszünk, hogy minden gyermek és minden szülő ugyanannyira fontos és értékes. A kormány azonban aszerint értékeli a magyar állampolgárokat, hogy hány gyermeket vállalnak, és házasságban vagy egyedül nevelik a gyermeküket" – jelentette ki a Liberálisok országgyűlési képviselője, aki szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány hátrányosan megkülönbözteti a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, pont azokat, akik a legkiszolgáltatottabbak, és akik a leginkább segítségre szorulnának.

Bősz Anett hangsúlyozta, hogy a Magyar Liberális Párt már korábban is kidolgozott egy javaslatcsomagot, amely a nők jogaira koncentrál, és az isztambuli egyezmény mihamarabbi ratifikációjára, a gyermekbántalmazás és a nők munkapiaci diszkriminációjának visszaszorítására, az ellátórendszerek rugalmasságának és minőségének javítására, a megfelelő várandósgondozásra, valamint a szülészeti erőszak felszámolására tett javaslatainkat tartalmazza.  


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.