2019. március 19., kedd 19:19

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2019. március 19., kedd (OS) - EMMI reakció a strasbourgi bíróság ítéletére

    Az Emberi Jogok Európai Bírósága a magyarországi tankönyvkiadás- és forgalmazás 2011-es, illetve 2012-es centralizálása miatt indított eljárást. Az eljárás eredményétől függetlenül a Kormány továbbra is kitart a tankönyvellátás megújult rendszere mellett, hiszen ezáltal a tankönyvek iskolákba, tanulókhoz való eljuttatása átláthatóbb, biztonságosabb, kiszámíthatóbb és ellenőrzöttebb lett. A szolgáltatás ma már nem a profitszerzésről szól. A tankönyvellátás egységesítésével az iskolákban kizárólag oktatási-szakmai szempontok alapján történik a tankönyvek kiválasztása és megrendelése és nem a piac nyomására.
Fontos hangsúlyozni azt a tényt is, hogy a tankönyvellátás megújult rendszere tette lehetővé a ingyenes tankönyv programot is, amelynek köszönhetően ma az 1-9. évfolyamos diákok ingyen kapják a tankönyvet. A 2020/21- es tanévtől  pedig már minden általános és középiskolai évfolyam ingyenesen kapja a tankönyveit.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.