2019. március 20., szerda 13:32

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye
    Budapest, 2019. március 20., szerda (OS) - Veritas vincit – Pert nyert az Országos Bírósági Hivatal Vasvári Csabával szemben

        Hatályon kívül helyezte a Győri Törvényszék a Vasvári Csaba által az OBH elnöke ellen indított perben hozott elsőfokú ítéletet és a pert megszüntette.
     Vasvári Csaba azért fordult munkaügyi bírósághoz, mert sérelmesnek tartotta, hogy nem nevezték ki az általa megpályázott bírói álláshelyre. Határozatában a másodfokú bíróság az OBH álláspontjával egyezően megállapította, hogy az OBH elnökét elmarasztaló elsőfokú ítélet megalapozatlan volt és a pert már elsőfokon meg kellett volna szüntetni.
     Ez már a második per, amit Vasvári Csaba elveszített a sikertelen pályázata kapcsán.
     A mai döntéssel egy hosszú, és a sajnálatos sajtóvisszhangja miatt a bíróságok tekintélyének csorbítására alkalmas vita zárult le megnyugtató módon. Magyarország bíráinak kiválasztása törvényesen és szakmai szempontok alapján történik.
     A döntés jogerős.

     Kiadó: Országos Bírósági Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.