2019. március 20., szerda 19:58

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 20., szerda (OS) - Sajnáljuk, hogy megfutamodott és kompromisszumot kötött a Fidesszel a néppárt

    A Magyar Liberális Párt sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy az Európai Néppárt megfutamodott, és nem zárta ki a Fidesz a pártcsaládból. Azok után, hogy a Fidesz a Manfred Weber csúcsjelölt által felállított feltételekből egyet sem teljesített, a kereszténydemokrata értékrendet képviselő néppártnak egy lehetősége lett volna: szakítani Orbán Viktor kirekesztésre és gyűlöletkeltésre építő politikájával. A felfüggesztéssel azonban az Európai Néppárt nem csak azt kockáztatja, hogy elárulja a demokrácia, a szolidaritás, az európai integráció és a keresztény értékek igazi híveit, de azt is, hogy a pártcsalád végérvényesen elveszíti néppárt jellegét.

A Liberálisok remélik, hogy a vizsgálat után a néppárt végleg szakít a Fidesszel, és oda szorítja Orbán Viktort, ahová való: Európa politikai szemétdombjára. Máskülönben a Fidesz elnöke tovább folytatja Európa-ellenes ámokfutását a legnagyobb európai pártcsaládon belül, amely kifelé vezetné Magyarországot az Európai Unióból. Nekünk azonban meggyőződésünk, hogy a magyar emberek a Fidesszel szemben továbbra is hisznek az európai értékekben, és részesei akarnak maradni az európai közösségnek. A magyarok többsége elutasítja Orbán szélsőséges, Moszkva-barát politikáját, amely Európa perifériájára sodorta hazánkat.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.