2019. március 21., csütörtök 15:49

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 21., csütörtök (OS) - "Jobbik nélkül váltsuk le Tarlóst!" - Sermer Ádám aláírásgyűjtést indít a szabad és toleráns Budapestért

Sermer Ádám a rasszizmus elleni világnap alkalmából aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy a demokrata ellenzék közösen határolódjon el a kirekesztésre és gyűlöletkeltésre épülő szélsőjobboldali politikától és utasítsa vissza a szélsőségekkel való együttműködést. A főpolgármester-jelölt mai sajtótájékoztatóján bejelentette: a Magyar Liberális Párt a továbbiakban sem tud elképzelni semmilyen választási együttműködést a Jobbikkal. Azzal pedig, hogy Puzsér Róbert hivatalosan is elfogadta a Jobbik támogatását, a Liberálisok nem fogják tudni támogatni őt a főpolgármester-választáson.

Sermer Ádám a sajtótájékoztatón arra kérte Karácsony Gergelyt és a Momentumot, hogy csatlakozzanak a szélsőjobboldaltól elhatárolódó aláírásgyűjtéséhez, és határozottan álljanak ki amellett, hogy Tarlós Istvánt a Jobbik támogatása nélkül kell leváltanunk.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje leszögezte: Tarlós Istvánnak mennie kell, mert Budapestnek nem olyan főpolgármester-jelöltre van szüksége, aki hagyja, hogy történelem-hamisító emlékműveket állítsanak, jogvédő civileket vegzáljanak, és nácik masírozzanak a fővárosban. Budapestnek olyan vezetőre van szüksége, aki nem egy állampárti helytartó csupán, aki nemet mond a kirekesztés minden fajtájára, és aki határozottan elzárkózik a zsidók listázásától, a náci szimbólumok használatától vagy a holokauszt tagadásától.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt