2019. március 22., péntek 13:38

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 22., péntek (OS) - Korrupció vagy őrültség: 50 milliárd Semjén Zsolt hobbirendezvényére - A kormány el akar költeni Budapesten legalább 50 milliárd forintot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hobbijára. Ezt a hatalmas összeget nem levadászott állatok kiállítására, hanem a budapestiek javára kell fordítani.

    Budapestet nehéz helyzetbe hozta a Fidesz helytartójaként Tarlós István főpolgármester. A fővárosi költségvetés idei hiánya 114 milliárd forint, adósságállománya meghaladja a 170 milliárd forintot, a kormány által korábban átvállalt adósságállomány néhány év alatt újratermelődött. Közben elvettek a budapestiektől 200 milliárdot, elvették a kórházakat, az iskolákat, csökken a zöldterületek száma.
Most pedig 50 milliárd forintot adnának egy világkiállításnak nevezett eseményre, amely semmi másról nem szól, mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hobbijáról, egy olyan szervezet rendezésében, amely Budakeszin, egy postafiók szám alatt székel.
Ebből az 50 milliárdból két évig lehetne ingyen étkezést biztosítani a fővárosi gyerekeknek, félmillió fát lehetne ültetni ebből a pénzből, 3 Városliget méretű városi nagypark létrehozásának költségét fedezné ez az összeg, 3 Római-part hosszúságú dunai partszakasz biztonságos árvízvédelmére elég lenne, de lehetne belőle 500 új buszt is venni. Megoldható lenne 50 milliárdból a kisföldalatti járműcseréje, a Nyugati tér és környékének rendezése, a Rákóczi úti buszkorridor kiépítése.

(...)
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.