2019. március 22., péntek 16:34

A Terrorelhárítási Központ közleménye
    Budapest, 2019. március 22., péntek (OS) - Terrorcselekmény elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést a Terrorelhárítási Központ a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen.

        A TEK felderítési adatai alapján megállapítást nyert, hogy F. Hassan Szíriában csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez. A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint az Iszlám Állam által végrehajtott lefejezéses emberölésekben vett részt Szíriában, továbbá Magyarországra utazása előtt a 2016-ban Görögországban benyújtott menekült kérelme alapján kiállított menekült úti okmány felhasználásával Európa több országában is megfordult.  
     A TEK feljelentése alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a mai napon őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit.
     A Terrorelhárítási Központ tovább folytatja felderítési tevékenységét és támogatja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség eljárását.

     Kiadó: Terrorelhárítási Központ
    
-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.