2019. március 22., péntek 18:13

A Magyarországi Jehova Tanúi Egyház közleménye
    Budapest, 2019. március 22., péntek (OS) - Történészek Jehova Tanúiról a Szegedi Tudományegyetem rendezvényén

    2019. március 21-én kötetbemutató program volt a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszék, és az Egyetem Klebelsberg Könyvtár közös rendezvényeként.
Az "Egyetemi szerzők, kiadók, műhelyek" sorozat keretében mutatták be a Magyarországi Jehova Tanúi Egyház története című monográfiát. A Gondolat Kiadónál megjelent könyv szerzői Prof. Dr. Szita Szabolcs, Dr. Jakab Attila, Dr. Petrás Éva és Dr. Fazekas Csaba.
A kötet szerzői közül Petrás Évával, Szita Szabolccsal és Jakab Attilával a rendezvény házi-gazdája, Prof. Dr. Máté-Tóth András a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszék tanszékvezetője beszélgetett.
A történészek elmondták, hogy közös koncepció mentén, négy történelmi korszakot kutattak. Munkájukat segítette az Egyház archívuma, melyet hozzáférhetővé tettek erre a projektre. A könyv történeti monográfia, de nem kizárólagosan a Jehova Tanúi Egyház történetét mutatja be. Átfogó képet ad az elmúlt évszázad Magyarországáról, a magyar társadalmi viszonyokról.
A kötet bemutatja, hogy hogyan élte túl a közösség a XX. század megpróbáltatásait valamint, hogy mi a helyük és szerepük a mai magyar társadalomban. A négy történész levéltári kutatásai, visszaemlékezések és bírósági iratok alapján rajzolja meg a közösség magyarországi történetét.
A hozzászólásokban elhangzott, hogy minden olvasó találhat a könyvben olyasmit, amelynek révén jobban megértheti egy a múltban üldözött közösség történetét.

     Kiadó: Magyarországi Jehova Tanúi Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.