2019. március 23., szombat 13:50

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. március 23., szombat (OS) - Tizedik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Tehetségnapot. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) hagyományos éves díjátadó ünnepségén kihirdették a "Felfedezettjeink" című pályázat nyerteseit, átadták a "Magyar Tehetség Nagykövete" címeket, valamint a Tehetségek Szolgálatáért díjakat.

A fiatalok előmenetellét hivatott támogatni a "Felfedezettjeink" ösztöndíjpályázat. A pályázatra 5 és 25 év közötti, kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok jelentkezhetnek. Idén hárman vehették át a "Felfedezettjeink 2019" pályázatának fődíját, amely fejenként 150 ezer forint ösztöndíjjal jár: Barabás Lujza (11), Debreczeni Dorina (16), Rappay Bence Zsolt (20). Hét diák különdíjban és kisebb összegű ösztöndíjban részesült.
     Tehetségek Szolgálatáért életműdíjat kapott: Hrubos Ildikó, (Budapesti Corvinus Egyetem), Balázs Géza (ELTE) és Ormos Pál akadémikus. Az éves díjakat Hercz Alexandra, a Matehetsz pénzügyi vezetője, Mihályi-Szűcs Ildikó, az Új Nemzeti Kiválóság Program szakmai koordinátora és Wilhelm József, történelem szakos tanár vehették át.
     A Magyar Tehetség Nagykövetei saját szakterületükön sikeres kiválóságok. Nagyköveti megbízatást vett át: Csámpai Rozi festőművész, Hardy Ilona, jogász, üzletasszony, valamint Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf.
     A szombati rendezvényen 200 intézmény vehette át az "akkreditált", illetve az "akkreditált kiváló tehetségpont" táblát, amely intézményi szintű elismerése a magas színvonalon végzett tehetségfejlesztő munkának.

Kiadó: Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége