2019. március 23., szombat 16:21

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 23., szombat (OS) - Idén elkezdődik a génmegőrzési stratégia végrehajtása

Nagy István szerint mindez óriási lehetőséget jelent, hogy egy újabb nagy lépést tegyünk előre a génmegőrzés területén, ehhez azonban egy a mostaninál is hatékonyabb intézményrendszer is szükséges.
Az agrártárca a Növény Diverzitás Központ és a Haszonállat-génmegőrzési Központ összevonásával 2019. június 1-jei hatállyal megalapítja a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központot. A miniszter hozzátette: az új intézmény egységes szemlélettel és hatékonyabban szolgálja majd a génmegőrzés ügyét. Biztos kezekben tudni génállományunkat, egyet jelent azzal, hogy biztonságban tudhatjuk a jövőnket - húzta alá a tárcavezető.

Kiadó: Agrárminisztérium