2019. március 25., hétfő 10:20

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 25., hétfő (OS) - A Fidesz azonnali hatállyal zárja ki tagjai közül Pócs Jánost!

A Magyar Liberális Párt megdöbbenéssel értesült arról a napokban előkerült videofelvételről, amelyen Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője büntetésképpen kazánba zárja egy roma alkalmazottját, égő papírokat dobál be mellé és elégetésével fenyegetődzik. Felszólítjuk a Fideszt, hogy a nyíltan rasszista, cigánygyűlölő és a roma holokuaszt áldozatainak emlékét is sértő tette miatt azonnali hatállyal zárja ki Pócs Jánost a kormánypárt tagjainak soraiból.

A 444-en megjelent írás alapján a felvételen "Pócs János akkori önkormányzati, jelenleg parlamenti képviselő viccelődik azzal, hogy felgyújtja egyik cigány alkalmazottját. A videón a férfi a gyúlékony anyaggal megrakott kazánban guggol, és azt mondja, Pócs dühös rá, amiért megivott egy féldecit. Pócs égő papírlapot rak a kazánba, majd a kiabáló férfire csukja az ajtót, és azt mondja, most majd megtanulja, hogy nem szabad innia". A felvételen az alábbi párbeszéd is elhangzik: "Azt mondtad, minden cigányt itt égetsz el. Ezen próbálod ki"– mondja a kazánba zárt férfi, mire Pócs azt válaszolja: "Csak azt, amelyikre haragszom".

A fideszes képviselő elismerte, hogy ő látható a felvételen, semminemű megbánást sem tanúsítva azt is kijelentette, hogy a videót viccnek szánták és ma is újra elkészítené.

Kiadó: Magyar Liberális Párt