2019. március 25., hétfő 13:12

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 25., hétfő (OS) - Hadat üzen a magyarországi tejfogyasztóknak az agrárkamara

    A Tej Terméktanács és a Magyar Agrárkamara a tejpiaci folyamatokba történő beavatkozása a tej fogyasztói árának növekedését vonhatja maga után, ami ellentétes a magyarországi fogyasztók érdekével.

Mint ismeretes, a Penny Market a magyarországinál olcsóbb szlovák tejet hozott forgalomba 135 forintos literenkénti akciós áron. Ennek hatására a Tej Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara demonstrációt hirdetett keddre az áruházlánc alsónémedi központja elé, azt követelve, hogy a Penny Market vonja vissza ezt az akciót.

Úgy tűnik, lassan 15 esztendőnyi EU-tagság után sem sikerült a hazai agrárgazdaság irányítóinak megértenie a közös európai piac működésének alapelveit, így például a tőke, a munkaerő és az áruk szabad áramlását. A szlovák tej - hasonlóan a más EU-tagországokból érkező élelmiszerekhez - hozzájárul ahhoz, hogy növekedjen a piaci verseny és ennek következtében tartósan alacsonyak maradjanak a fogyasztói árak. Ennek szemléletes példája a Penny Market által forgalmazott import tej.

Az áruházlánc árképzése elleni tiltakozással a Tej Terméktanács és az agrárkamara valójában a tej fogyasztói árának növelését követeli, ez pedig homlokegyenest ellenkezik a magyarországi fogyasztók, a vásárlók érdekeivel.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.