2019. március 26., kedd 10:27

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 26., kedd (OS) - A Kormány harcol az agrárpénzek megtartásáért

A költségvetési döntés – leghamarabb idén ősszel történő – meghozataláig egyértelműen kiállunk a magyar gazdákért, a magyar agrárium érdekeiért, a KAP források megőrzéséért és a lehető legkedvezőbb felhasználási szabályok biztosításáért. Ennek megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök is csatlakozott a 2018. november 29-én, a Kohézió Barátai országok által Pozsonyban elfogadott közös nyilatkozathoz, amelyben ezek a szempontok is megjelennek prioritásként.

Célunk, hogy az EU költségvetésének többi része is megfelelő legyen, tükrözze a Magyarország számára fontos célokat. A szűkösen rendelkezésre álló pénzeket ne a migráció és kétségbe vonható célokkal bíró szervezetek támogatására csoportosítsák át – ellentétben azzal, ami az EP tavaly novemberi, köztes költségvetési állásfoglalásából sajnos kiolvasható!

Kiadó: Agrárminisztérium