2019. március 26., kedd 15:07

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 26., kedd (OS) - Bősz Anett: Kövér László tovább csorbítaná az ellenzéki képviselők jogait

    Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője élőben közvetítette az Országgyűlés igazságügyi bizottságát, amely Kövér László házelnök indítványát tűzte napirendre az országgyűlési képviselők közintézményekbe való belépési jogával kapcsolatban. Kövér László azután kezdeményezte a bizottság állásfoglalását, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke levélben kérte a házelnököt arra: indítson eljárást azon ellenzéki képviselők ellen, akik 2019. február 10-én az ÁSZ épülete előtt tüntettek.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága 8 igen, 4 nem szavazattal elfogadta a bizottsági tájékoztatót, amely feljogosíthatja Kövér László házelnököt arra, hogy tovább korlátozza az ellenzéki képviselők mozgásterét és jogosítványait. Bősz Anett szerint a bizottság döntése arra is feljogosíthatja a házelnököt, hogy az Orbán-kormány újabb pénzbírságokat szabjon ki az ellenzéki képviselőkre.

A Liberálisok képviselője a bizottsági ülés után úgy nyilatkozott: nem ördögtől való dolog az Állami Számvevőszék fölmatricázása, látva, hogy az ÁSZ a Fidesz ostoraként funkcionál, és csak az ellenzéki pártokat képes sanyargatni.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.