2019. március 27., szerda 15:52

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 27., szerda (OS) - A Fidesz ismét bebizonyította, mit gondol a szólásszabadságról

A Jobbik Ifjúsági Tagozat sajnálattal értesült az Európai Parlamentnek benyújtott új, az internetes tartalmakat nagymértékben befolyásoló szerzői jogi szabályozásról szóló szavazás eredményéről. Noha a szerzői jogok megfelelő védelmét magunk is fontosnak és elősegítendőnek tartjuk, az elfogadott szabályozás aránytalan és egyértelmű veszélyt jelent a szólás és önkifejezés szabadságára.
     Mi, fiatalok nem szeretnénk olyan Európában élni, ahol algoritmusok döntenek arról, mit és hogyan mondhatunk vagy írhatunk le. Nem szeretnénk olyan Európában élni, ahol a szerzői jogok védelmének leple alatt korlátozni lehet a legdemokratikusabb média, az Internet használatát. Az Internet szabadságának elve nekünk nem kevésbé fontos, mint más szabadságjogok kérdése.

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom