2019. március 27., szerda 17:59

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 27., szerda (OS) - Támogatjuk a kutatás-fejlesztést ösztönző lépéseket a járműiparban és közlekedésben, különös tekintettel az akkumulátortechnológiára és egyéb életképes, alacsony kibocsátású hajtási módok fejlesztésére, a digitalizációra és automatizációra. Magyarország ezért is döntött a zalaegerszegi járműipari tesztpálya megvalósításáról, amely hozzájárul a járműipari kutatás-fejlesztési kapacitások erősítéséhez, az önvezető és az elektromos járművek tesztelését is lehetővé teszi. A lakossági szemléletformálás és a közösségi közlekedési fejlesztések szintén lényeges elemei lesznek az átmenetnek."

        Az államtitkár hozzátette: Magyarország üdvözli, hogy a hosszú távú stratégia nem törekszik a 2030-as ambíciószint megváltoztatására. Közös érdeknek nevezte olyan elérhető célok meghatározását, amelyek hatékonyan hozzájárulhatnak a Párizsi Megállapodás teljesüléséhez, de figyelembe veszik az egyes régiók, tagállamok eltérő adottságait, lehetőségeit.
     A transzeurópai közlekedési hálózathoz (TEN-T) kapcsolódó iránymutatások felülvizsgálata kapcsán a magyar delegációvezető elmondta, hogy a jövőbeni nagysebességű vasútvonalakat is a TEN-T hálózat alá kellene vonni, mivel a visegrádi országok ezekre a meglévő folyosók átfogó kapacitásbővítő eszközeiként tekintenek. Mosóczi László két további területen javasolt új megközelítést, álláspontja szerint az infrastruktúra műszaki előírásait ritkábban kellene változtatni, hogy azokat a fejlesztésekkel követni lehessen.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.