2019. március 28., csütörtök 06:09

A(z) Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 27., szerda (OS) - Ünnepi megemlékezés Budán, a II. Rákóczi Ferenc emlékév és a Nagyságos fejedelem születésnapján.

    Újbuda polgármesterének védnökségével a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság ünnepi megemlékezést tartott a budapesti XI. kerületben a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola dísztermében. A március 27-iki jeles eseményre a Társaság és az Újbudai Pedagógiai Intézet pályázatot írt ki a kerület iskoláiban tanuló diákoknak. A sikeres pályázóknak a díjak az ünnepség keretében kerültek átadásra. A hangulatot karnagyuk irányításával a kiváló Prima Primissima díjas Weiner Leó katolikus Zeneiskola Rézfúvós Együttese szolgáltatta. A műsorvezető-szerkesztő beszédében emlékezetett arra, hogy a Rákóczi szabadságharc alatt a Kárpát-medence szinte minden népe összefogott és védte hazáját, a Magyar Szent Korona Országait. Amint elmondta ez az összefogás példa nélküli a mai napig, mert a hazájuk, szülőföldjük függetlenségéért küzdők, az idegen betelepülni és gyarmatosítani kívánok ellen akár a legdrágábbat, az életüket is készek voltak feláldozni.  Erre a magyar történelemben számtalan példa volt, amikor "egy nép azt mondta elég volt!" A pozsonyi csata, majd később a hős Zrínyiek függetlenségi és szabadság küzdelmei, a Bocskai szabadságharc, Bethlen Gábor függetlenségi háborúi, a Rákóczi szabadságharc, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc és a legutóbbi 1956-os forradalom és szabadságharc.
     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.