2019. március 28., csütörtök 06:12

A Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS) - Mondjunk közösen nemet a gyűlöletre és a gyűlöletkeltésre!

    A közösség megvédelmezésére erőszak csak végső esetben vehető igénybe, és akkor sem önbíráskodás formájában. Számos módja van annak, ha valaki a szűkebb vagy tágabb közösségét akarja segíteni: a civil szolgálattól kezdve a fegyveres szolgálatig mindenki megtalálhatja a képességeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő pályát. Az államnak pedig az a feladata, hogy az egyéni boldogulás feltételeit biztosítsa polgárainak, akik ezáltal a közösség érdekeit is előmozdítják. Az egyén és társadalom ilyetén egymásra utaltsága, illetve ennek felismerése a nagy világvallásoktól kezdve az antik gondolkodókon át napjainkig végigkíséri mind a nyugati, mind a keleti (és egyéb) hagyományokat.

A globalizációval pedig megkerülhetetlenné vált, hogy globális problémákra globális megoldást keressünk közösen. Ezen megoldások akadályozása az egész emberiségre végzetes lehet, és naponta szedi áldozatait. A vízlelőhelyekért, a művelhető földekért, a még zöld legelőkért folytatott küzdelem különösen a túlnépesedéssel érintett térségekben érzékelhető, de a klímaváltozás egyik következménye volt részben a máig húzódó szíriai polgárháború, és a jövőben is hasonló konfliktusok eszkalálódása várható.
     Kiadó: Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.