2019. március 28., csütörtök 06:12

A Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS) - Mondjunk közösen nemet a gyűlöletre és a gyűlöletkeltésre!

    Ezen törésvonalak gyakran etnikai illetve vallási köntöst öltenek, de kifejezetten veszélyes, ha alapvetően gazdasági, politikai problémákat rosszul diagnosztizálva ellenségképek gyártásával és nem létező árnyak elleni küzdelemmel próbálnak elpalástolni, mely elvonja a figyelmet az adott állam illetve rendszer valós problémáiról. Így például az állami szerepvállalás csökkentését és az állam visszavonulását hirdető neoliberális gazdaságpolitika a középosztály lecsúszásával és a szegényebb osztályok cserbenhagyásával épp azt a polgári társadalmat számolja fel, mely a demokrácia alapját adja. Ez a szélsőségek további erősödéséhez vezet, mely a lecsúszott rétegekben felfedezni véli az idegent, a migránst, az ellenséget.

 Különösen aggasztónak tartjuk, hogy az új-zélandi terrorista által közölt írás, melyben tettét igazolni próbálja, számos pontos összecseng hazai és európai vezető politikusok nyilatkozataival. Ráadásul a merénylő az osztrák identitáriusokat is szponzorálta, amely mozgalom Magyarországon is rendelkezik követőkkel, és másfél éve egy budapesti mecsetet támadtak meg, mely sajnos nem érte el a hatóságok ingerküszöbét.

A fentiekre tekintettel mindenkit arra kérünk, párthovatartozástól függetlenül, hogy határolódjon el ne csak szavakban, hanem tettekben és gondolkodásmódban is a gyűlölet minden formájától, mely már így is túl sok áldozatot követel jelen pillanatban is.

     Kiadó: Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.