2019. március 28., csütörtök 14:41

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS) - VGYKE is tesztelte az M3 metrót  Az M3 metró felújítási munkája lassan a végéhez közeledik. A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete újabb meghívást kapott az M3 metró tesztelésére. Míg korábbi alkalommal a Dózsa György úti állomást teszteltük, most az Árpád-híd és Újpest Városközpont közötti megállókat vizsgáltuk át.

    Fodor Ágnes VGYKE elnöke: egyesületünk a kezdetektől fogva szorosan együttműködik a Budapesti Közlekedési Központtal. Érdekvédelmi szervezetként azon dolgozunk, hogy látássérült sorstársaink egyre több akadálymentesen kialakított helyen tudjanak közlekedni.

Tapasztalati szakértőink kifejezetten a vak és gyengénlátó utasok szempontjából vizsgálták, mennyire biztonságos a közlekedést támogató rendszerek kialakítása. Ezek kipróbálása során kiemelt figyelmet fordítottak a taktilis vezetősávokra és a veszélyre figyelmeztető jelzések kialakítására és megfelelőségére. Az ilyen jelzések segítik majd a tájékozódást a bejáratoknál és a peronokon.

További információ: http://www.vgyke.com/hir/dozsa-gyorgy-uti-metrobejaras/

VGYKE
Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.