2019. március 28., csütörtök 16:14

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS) - A MAZSISZEM 13. alkalommal rendezte meg a hagyományőrző március 15-i emlékünnepségét. Az idei rendezvény fővédnökei Tarlós István főpolgármester és Prof. Dr. Hermann Róbert a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnok tudományos helyettese volt.

    Rosenfeld Dániel Imre kántor, a MAZSISZEM elnöke és a rendezvény főszervezője a 170 éves jubileumi évforduló kapcsán felidézte, hogy amíg az előző kerek évfordulón még csak tucatnyian voltak, mára már a Herzl téren alig lehet elférni az ünnepségre látogatók jóvoltából. Kihangsúlyozta bízik abban is, hogy a felterjesztett ún. tábori kántori státuszra való jelölését immár pozitívan fogja a Minisztérium elbírálni, amelyhez számos magas rangú kormánytag adott ajánlást.

Az ünnepi köszöntő után a HM képviseletében Dr. Ravasz István alezredes,  hadtörténész-muzeológus illetve Dr. Róbert Péter tartottak történelmi visszaemlékezéseket. Fekete László a Dohány utcai zsinagóga főkántora elénekelte a Katonaballada dalt.

A rendezvényen harmadik alkalommal került átadásra a MAZSISZEM által létrehozott Magyar Zsidó Emlékezet Díj, amelyet olyan személyiségeknek ad át kortól, nemtől, felekezettől függetlenül, akik értékteremtő, hagyományteremtő munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a magyar–zsidó emlékezetkultúra továbbörökítéséhez és a történelmi megbékéléshez. A bronzból készült díjat és az azzal járó Díszoklevelet az Emlékbizottság ezúttal Dr. Szarka Lajos történésznek ítélte oda.

     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.