2019. március 28., csütörtök 16:14

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS) -

    Külön köszönetet mondott az Emlékbizottság Zoltay Zsolt Andrásnak utazó nagykövetnek, aki több mint 1 évtizede fáradhatatlanul segíti az egyesület munkáját és ezzel együtt ünnepelve 60. születésnapját ajándéktárgyban és elismerő oklevélben részesült. Születésnapi meglepetésként Napsugár Anna jeltáncművész és tanítványa, Német Zsuzsi énekeltek, akik egyúttal az anyákra és asszonyokra is megemlékeztek egy másik dallal. A már hagyománnyá vált és megható, ’48-as hősök felkutatott leszármazottainak névsorolvasása után 48 db galamb felröptetésére került sor, és a hősök emlékére először díszsortüze volt látható és hallható. A HM koszorúzó katonái elhelyezték a megemlékező állami és civil szervezetek koszorúit.

A zsidó hagyományoknak megfelelően Rosenfeld Dániel Imre kántor elénekelte a Kél molé kezdetű imát a hősök emlékére. A Káddist Horovitz László judaisztika tanár mondta el, A Sófár hangja, egyben felhívó jelként is szolgált a különleges ágyúlövésekhez.

170 db nemzeti színű léggömböt engedtek fel a résztvevők és fogyaszthattak kóser vattacukrot.

A köszönetnyilvánítás és az élőzenekaros Szózat után elhelyezték az emlékezés köveit, virágait.  Guessoum Mária Krisztina jelnyelvvel tolmácsolta Szalóczy Pál rádió vezető bemondó konferálását.
Ismét 500 db, Rosenfeld Ildikó által saját kezűleg készített Dávid-csillagos nemzeti színű kokárda került kiosztásra. Emlékünnepségünket több diplomáciai testület, nagykövet, és nagykövetségek képviseletei is megtisztelték. www.mazsiszem.hu.

     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.