2019. március 29., péntek 11:58

A HUNNIA KUVASZ Tenyésztői és Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. március 29., péntek (OS) - A Hunnia Kuvasz Tenyésztői és Kulturális Egyesület célja a kuvasz hungarikum kutyafajta számára egy széleskörű társadalmi összefogás kiépítése. Kihalás szélre sodródott fajta. Megmentéséhez összefogás kell. Tudományos kutatás, tenyésztők és tartók kedvezménykártyája, pályázatok, iskolai programok. Ingyenes nyílt nap.

A Hunnia Kuvasz Tenyésztői és Kulturális Egyesület célja a kuvasz hungarikum kutyafajta számára egy széleskörű társadalmi összefogás kiépítése. Az egykor kedvelt kuvasz egyedszáma 1800 regisztrált egyedre csökkent. A hivatalos adatok alapján az éves szaporulat 150-250 egyed közötti, ez a kihalási fázis. A megmentéséhez, a számban és minőségben való fejlesztéséhez elhivatott kiállás szükséges. A Hunnia Kuvasz Tenyésztői és Kulturális Egyesületben minőségi kuvasz szukacsaládok és erős génállományú alapállomány létrehozatalát 5-10 éves alatt tervezzük. Indulásunk óta mind társadalmi figyelmet, mind széleskörű szakmai támogatás van.

Az Egyesület egyik alelnöke Czene Attila olimpiai bajnok úszó. A fajta általa kíván megjelenni a modern, egészséges életmódot követő ember hétköznapjaiban. Az Egyesület kutató munkába is fogott, hogy felderítse és folyamatosan publikálja a kuvasz múltját és megújulási lehetőségeit.
Ingyenes nyílt napot tart az egyesület, további részletek a www.hunniakuvasz.hu oldalon.

Kiadó: HUNNIA KUVASZ Tenyésztői és Kulturális Egyesület

------------------------------------------------------------------