2019. március 30., szombat 12:05

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2019. március 30., szombat (OS) - A Szcientológia Egyház nem ért egyet a Fővárosi törvényszék ítéletével a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal szemben indított perében, és természetesen jogorvoslatért fordul a felsőbb bíróságokhoz.

        "Az ügy összetettségére való tekintettel egy magyar és európai szakértő jogászokból álló csapat dolgozott ezen az ügyön. Több száz oldalnyi jogi érvelést és bizonyítékot adtunk be, amelyek bemutatták a NAIH részéről történt eljárási hibákat és jogsértéseket. Ezek között például azt a tényt, hogy más európai országokban – például Svédországban – az Egyház a magyarországival megegyező adatvédelmi gyakorlatát a hatóságok már vizsgálták, és rendben találták. Természetesen felülvizsgálatért folyamodunk az ítélettel szemben." mondta Dr. Bánáti János az Egyház egyik jogi képviselője.
     Miklovicz Attila, az Egyház szóvivője hozzátette: "Természetesen csalódottak vagyunk, de nem adjuk fel a harcot a jogainkért. Dokumentumokkal alaposan alátámasztottan bemutattuk, hogy a NAIH megpróbál beavatkozni magyar állampolgárok vallásgyakorlásába ugyanúgy, mintha egy katolikusnak azt mondaná, hogy nem térdelhet le a szertartás közben. Az egész eljárás alatt a NAIH egyetlen olyan embert sem tudott bemutatni, aki tényleges hátrányt szenvedett volna az Egyházunk adatkezelése miatt. Ezzel szemben ezrével vannak olyanok, akik jobb életet tudtak teremteni a Szcientológia segítségével, amit a NAIH most megpróbál elpusztítani."

     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.