2019. április 2., kedd 14:27

A LenniJó Asperger-Szindrómával Érintettek Alapítványának közleménye
    Budapest, 2019. április 2., kedd (OS) - A LenniJó Alapítványt egy Asperger-szindrómás gyermeküket nevelő szülőpár tavaly hívta életre, hogy megfelelő támogatást tudjanak nyújtani a 16 évesnél idősebb, magasan funkcionáló autizmus spektrumzavarral élő fiataloknak és családjaiknak.

    Az Asperger-típusú autizmusban nem jellemző ugyan a megkésett beszédfejlődés, mint az autizmus egyéb formáiban, de ettől ez a szindróma még nem jelent enyhébb autizmust. A szakemberek szerint az értelmi képesség és az úgynevezett spektrumzavar mértéke ugyanis nincsenek összefüggésben egymással.
"Hidat szeretnénk építeni az ellátórendszer és a felsőoktatás között. A problémák ugyanis 16 éves kor után tovább sűrűsödnek a továbbtanulástól az önállóságon át a párkapcsolatokig" – mondja a saját Asperger-szindrómájával fia diagnosztizálása után szembesülő Szentgyörgyi Andrea, a LenniJó kuratóriumának elnöke.
A Nógrád-megyében már épülő 12 hektáros tehetségmajor kapujának megnyitásáig a LenniJó speciális, megoldás-fókuszú konfliktuskezelő programmal támogatja a szülőket, pedagógusokat, szakembereket.
A LenniJó Alapítvány már együtt működik a Budavári Világörökség Iskola Alapítvánnyal, az alapfokú művészeti iskolát és óvodát működtető sárospataki Art Ért Alapítvánnyal és a marosvásárhelyi Transylvania Heritage Alapítvánnyal. A társadalmi érzékenyítés és tehetségkibontakoztatás jegyében a http://lennijo.org/ honlapot az egri Esterházy Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének diákjai készítették.
     Kiadó: LenniJó Asperger-Szindrómával Érintettek Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.