2019. április 5., péntek 13:16

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 5., péntek (OS) - Egy hét múlva ismét Szakmák Éjszakája

        Idén már az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálja a Szakmák Éjszakája országos pályaorientációs rendezvényt. Az ország 467 szakképző iskolája és vállalkozása várja a szakmák kipróbálására lehetőséget adó és népszerűsítő programokkal a fiatalokat és a családokat 2019. április 12-én. A Szakmák Éjszakáját Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitja meg a Debreceni Szakképzési Centrum ünnepi indító eseményén.
     A kormány nemcsak a felsőoktatásban, hanem már a középiskolai oktatásban is erősíteni szeretné a fiatalok képzését, hogy szakmájukhoz értő emberként mielőbb be tudjanak lépni a munkaerőpiacra, a vállalatok életébe.
     Az esemény fő célja éppen ezért a fiatalok pálya- és szakmaismereteinek bővítése, a különböző szakmák bemutatása, népszerűsítése és a szakmunka presztízsének növelése. A résztvevők egy családi program keretében élményalapon ismerkedhetnek meg a szakmákkal és a képzéseket folytató intézményekkel.
     A rendezvény mottója "Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!", hisz nemcsak látványos bemutatók, interaktív tevékenységek várnak a látogatókra, hanem több száz szakmába kóstolhatnak bele a pályaválasztás előtt álló fiatalok. A gyerekek részt vehetnek izgalmas laboratóriumi kísérletekben, kipróbálhatnak szimulátorokat, vagy akár a Greenbox technikával is megismerkedhetnek.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.