2019. április 5., péntek 20:50

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. április 5., péntek (OS) - Elhunyt Puchert János 56-os halálraítélt, a KEP Szenátora és 56-os Dialógus Bizottsága társelnöke

    85 éves korában, hosszú betegség után április elsején elhunyt Puchert János 56-os halálraítélt a Mecséri hadbírósági per 11 halálraítéltjének utolsó élő tagja. A bányászként dolgozó Puchert 1956-ban tényleges katonai szolgálatát teljesítette Mecséri ezredes parancsnoksága alatt. Ez a katonai egység Jutadombnál nagy győzelmet aratott a szovjetek felett. Ez volt a fő oka a sok halálos ítéletnek a koncepciós perben 1958 novemberében. 7 halálos ítéletet végrehajtottak. Puchert kegyelmet kapott, de csak 1970. márciusban szabadult a börtönből. Bányászként tovább dolgozott, de mellette segítette bajtársait és eredményesen kutatta a forradalmi események történetét. Ezt nyugdíjazása és a rendszerváltás után is folytatta. Így kapcsolódott be a KEP hagyományápolási munkájába és lett 12 évvel ezelőtt a KEP Dialógus Bizottsága társelnöke és 3 évvel ezelőtt a KEP Szenátora.
Az Egyesületben mindenki szerette őt, aki betegségéig rendszeresen tartott előadásokat is és segítette több szakíró munkáját 56-os könyvek elkészítésében.
Komló város díszpolgárának Puchert Jánosnak a temetése április 18-án 11 órakor lesz a komlói köztemetőben.
További inf.: www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.