2019. április 10., szerda 13:45

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2019. április 10., szerda (OS) - Gyurcsány és a szocialisták elvettek egyhavi bért a köztisztviselőktől - Reagálás Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) és Arató Gergely (DK) közleményére

        Kétszínű és hazug, amit Gyurcsányék és a szocialisták mondanak a köztisztviselőkről. Ők a kormányzásuk alatt elvettek a kormánytisztviselőktől egyhavi bért, évekre befagyasztották az eleve alacsony béreiket és több ezret még utcára is tettek közülük.
A közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők bére most nemhogy nem csökkent, hanem átlagosan 30 százalékkal emelkedett. Huszonötezer központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselő kapta már meg április elején az emelt bérét és januárig visszamenőlegesen a bérkülönbözetét. A béremelésre a kormány idén 40 milliárd forintot fordít és egy összegben kifizették nekik a ki nem vett szabadságaikat is. Támogatjuk a kormány célját, hogy kevesebb bürokrácia, és ehhez kevesebb, de jobban megfizetett tisztviselő legyen a közigazgatásban.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.