2019. április 10., szerda 15:22

A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. április 10., szerda (OS) - Könnyek helyett... tarts velünk szűrőprogramunk! A Nemzeti Rákellenes Nap tiszteletére a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére áprilisban és májusban öthelyszínes egészségnapot szervezünk.

        A programsorozathoz a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészséges Magyarország feliratú szűrőbuszát biztosítja a szájüregi- és bőrrák szűréseinkhez.
     A szűrőszombatok szervezésével célunk, hogy minél többen felismerjék a rákbetegség megelőzésének lehetőségeit. A Könnyek helyett... tarts velünk! esemény védnökei polgármesterek, támogatják a megrendezést szakmai partnerek és a média. Kiemelt együttműködő partnereink között van idén a Semmelweis Egyetem Fogorvosi Kara, az Aszódi Fiúnevelő Intézet, a Vöröskereszt Gyöngyösi Területi képviselete, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat, a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda, a Pécsi Egyetem Orvosi Népegészségtani Intézete. A Dental Press egyszer-használatos fogászati eszközökkel támogatja a szűréseket.
     Aszódon indul a programsorozat, Csepelen, Gyöngyösön, Zuglóban, Pécsen várjuk a lakosságot. A szájüregi- és bőrrákszűrés mellett életmódtanácsokkal, reformétel-kóstolóval várunk minden egészségtudatos életigenlőt. Meghívásunkra Gundel Takács Gábor közvetíti a 11. Rákellenes futás céleseményét Aszódon, míg Csepelen Növényi Norbert hirdeti velünk a rákellenes szűrések fontosságát.

További információk a www.rakellen.hu  és a www.eletigenlok.hu médiaportálon találhatók.

     Kiadó: A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.