2019. április 10., szerda 15:29

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 10., szerda (OS) - Folytatjuk az ország megtisztítását

    A szemetelés megelőzésére, a hosszú távú megoldás érdekében a kormány átfogó programot dolgoz ki, az illegális szemétlerakók kérdésében azonban gyors megoldásokra van szükség. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ezért 240 millió forinttal támogatja az önkormányzatokat az illegális hulladéklerakók felszámolásában. A most lezárult pályázattal 94 település környezete tisztulhat meg.

A kormány stratégiai célja, hogy 2030-ra Magyarország ott legyen az Európai Unió öt legjobb országa között, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Ehhez elengedhetetlen, hogy tiszta országunk legyen, ennek eléréséhez a köztisztaság megóvása elsődleges feladat. Az ITM ezért az illegális hulladéklerakók felszámolását prioritásnak tartja, a hulladék keletkezésének megelőzését a fenntarthatóság egyik kulcsfontosságú elemének tekinti.

A minisztérium 2018 végén pályázatot írt ki az önkormányzatok számára "Az illegális hulladéklerakók felszámolása" címen, ezzel is segítve az önkormányzatok hulladékgazdálkodással, elhagyott hulladékok kezelésével kapcsolatos munkáját. A pályázat célja a közterületen fellelhető, illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolásának (elszállításának és kezelésének) elősegítése.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.