2019. április 10., szerda 15:58

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. április 10., szerda (OS) - Trócsányi nem méltó hazánk képviseletére

    Az Alkotmánybíróság március 31-ig adott időt az Orbán-kormánynak arra, hogy rendezze a megalázott rokkantnyugdíjasok ügyét. A határidő már lejárt és eddig csak egyetlen dolog történt: Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-listavezetője lepasszolta az ügyet egy másik minisztériumnak.

Trócsányi miniszternek pedig lett volna dolga a rokkantnyugdíjasok helyzetével, de úgy tűnik, hogy tavaly november óta nem tudta megoldani a feladatot. A miniszter nem először hagyja magára a rászorulókat: a devizahitelesekkel szemben a bankok oldalán áll, és az Isztambuli egyezmény helyett is inkább az erőszaktevőket támogatja, nem a nőket. Trócsányi ráadásul a haza érdekei elé helyezi a tolvajokét, mert nem támogatja az Európai Ügyészséghez való csatlakozást sem.

Miniszterként nem képes a magyarok érdekeit képviselni, és nem lenne ez másként európai parlamenti képviselőként. Trócsányi László nem alkalmas és nem is méltó arra, hogy Magyarországot képviselje az unióban ugyanúgy, ahogy a Fidesz sem.

A rokkantnyugdíjasok, a devizahitelesek, a rászorulók csak a szociális Európára számíthatnak. Egy olyan Európára, ami közös szabályokkal védi a polgárok jogait a kizsákmányoló, elnyomó kormányokkal szemben. Ennek megvalósítását tűzte ki célul az MSZP Haza, Szeretet, Európa! programja.

MSZP

Bővebb információ: Tóth Bertalan, az MSZP elnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.