2019. április 15., hétfő 12:34

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 15., hétfő (OS) - A kormány már a látszatra sem ügyel - nyíltan diszkriminatív a falusi CSOK

        A CSOK egy alapvetően igazságtalan kezdeményezés, mert csak az eleve magas jövedelemmel rendelkező és ebből fakadóan jó anyagi helyzetben lévő családok vehetik igénybe, ez pedig csak tovább mélyíti a társadalmi szakadékot a tehetősebb és a szegényebb sorsú polgárok között. A közelmúltban meghirdetett ún. “falusi CSOK" pedig - látva és tudva, hogy kontraszelektált módon csak olyan ötezer fő alatti településeken vehető fel, ahol az országos átlagot is meghaladó módon csökkent az adott település lélekszáma - tovább mélyíti ezt az egyenlőtlenséget, s mivel egy éves TB-jogviszony igazolásához kötött, nem csak igazságtalan, de nyíltan diszkriminatív is.
     Azt hinni, hogy egy olyan településen, ahol több mint 15 év óta még az országos átlagnál is jobban csökkent a lélekszám, majd akkor nő a népesség, ha a CSOK-ra vehetnek lakást a családok, a szakmaiatlanság és a hozzá nem értés mintapéldája. Azokon a településeken csökken a lakosság lélekszáma, ahol nincs elegendő munkahely, ahol nem adottak az infrastrukturális feltételek, ahol nem megfelelő a szociális ellátórendszer, ahol nincs perspektíva a helyi polgárok előtt. A kistelepüléseken élők esélyegyenlőségének biztosítása, valamint a falvak infrastruktúrájának, szociális ellátórendszerének fejlesztése nélkül - "falusi CSOK" ide-vagy oda" - ezek a települések halálra vannak ítélve.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.