2019. április 15., hétfő 12:55

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2019. április 15., hétfő (OS) - VGYKE: rekordot döntött az Angyalföldi Érzékenyítő Roadshow

        A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete nem mindennapi módon és nem mindennapi számokkal döntött rekordot az érzékenyítés területén. A József Attila Művelődési Központban rendezett Tapintható Kiállításon vettünk részt, mely a XIII. kerületi Önkormányzat Prevenciós Központjának felkérésére valósulhatott meg.
     Fodor Ágnes VGYKE elnöke: egyértelműen kihívásként éltük meg a XIII. kerületi gyermekek számára rendezett érzékenyítést. Kihívásként, hiszen 2019. március 25. és április 11. között, 11 nap alatt mintegy 1.000 diákot találtunk meg a kisiskolásoktól kezdve a középiskolásokig. Egyesületünk szemléletformáló tevékenységének fontos eleme az iskolai érzékenyítő programok szervezése és lebonyolítása. Programjaink során a gyerekeket saját élményeken keresztül igyekszünk közelebb vinni a vak és gyengénlátó emberek hétköznapjaihoz.
     Érzékenyítő csapatunk minden nap, reggel 8-tól 15.00 óráig, mondhatni megállás nélkül próbálta elmesélni és megmutatni, milyen látássérültként élni, tanulni, dolgozni. Roadshow csapatunk három különböző területen szemléltette mindezt:
- vakvezető kutyás bemutatót tartottunk,
- braille írást és olvasást tanítottunk
- különféle szagló és tapintó eszközökkel, játékos formában a gyerekek érzékeikre hagyatkozva próbálták megoldani a testhezálló feladatokat.
     További információ: http://www.vgyke.com/intezmenyeknek-nyujtott-szolgaltatasok/erzekenyites/

VGYKE
Sajtóiroda


     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.