2019. április 16., kedd 14:45

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2019. április 16., kedd (OS) - Az ápolóhiányt Gyurcsány és a szocialisták okozták - Reagálás a DK és az MSZP közleményére

    Az egészségügyben ma tapasztalható ápolóhiányt Gyurcsány és a szocialisták okozták. Kormányzásuk alatt mindig csak elvették a pénzt az egészségügytől, több ezer ápolót tettek az utcára, üldöztek el a pályáról és az országból is. Aki maradt, azt megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták, és még egyhavi bért is elvettek tőlük, az egészségügyi szakképzést teljesen leépítették, és nem gondoskodtak az ápolók utánpótlásáról.
A Fidesz 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket és számos módon segíti az ápolók utánpótlását és megbecsülését. 2016 óta az ápolók bére 65 százalékkal emelkedett és a béremelés a következő években is folytatódik. 2022-re egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint 2016 előtt. Az ápolónak tanuló diákokat már középiskolai szinten is komoly ösztöndíjakkal segítjük. Országszerte megújulnak és épülnek a nővérszállók, a kórházfejlesztésekkel pedig az ápolók munkakörülményei is javulnak.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.