2019. április 16., kedd 15:15

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2019. április 16., kedd (OS) - Tarlós István főpolgármester levele Anne Hidalgóhoz, Párizs főpolgármesteréhez

Anne Hidalgo asszony
     Párizs főpolgármestere

Tisztelt Főpolgármester Asszony!
     Kedves Kolléga!
     Mély megrendüléssel értesültem a párizsi Notre Dame székesegyházban pusztító tűzvészről. Budapest polgárai és a Fővárosi Önkormányzat nevében szeretném kifejezni együttérzésünket.
     A Notre Dame mindannyiunknak fontos szimbólum, az egyetemes keresztény hit és kultúra egy fontos darabja. Az egyik legszentebb keresztény ünnep, a Húsvét, a Feltámadás ünnepének közeledtével még fontosabb üzenete van az összefogásnak és összetartásnak. Ezért Budapest Főváros mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehetőségeihez mérten támogassa a Notre Dame felújítását. Hiszünk abban, hogy összefogással és elkötelezettséggel Párizs városa és a polgárok együtt, erkölcsi erővel felülemelkednek a katasztrófán, és újjáépítik a székesegyházat.
     Még egyszer szeretném kifejezni együttérzésemet és támogatásomat, ezúton kívánok Párizs népének és vezetésének sok erőt és kitartást a város főtemplomának újjáépítéséhez.

Budapest, 2019. április 16.

Tisztelettel
Tarlós István