2019. április 16., kedd 21:05

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 16., kedd (OS) - Dr. Goodall gondolatai a Notre Dame kigyulladása kapcsán

    Dr. Goodall gondolatai a Notre Dame kigyulladása kapcsán

Nagyon megrémültem és mélyen megrázott, amikor hallottam, hogy tűz ütött ki a történelmileg igen jelentős párizsi Notre Dame katedrálisban. Borzalmas tragédia.  
Mint ahogy azt A remény gyümölcsei című könyvemben is írom, a katedrális és az ott kapott tapasztalás nagyon fontos szerepet játszott az életemnek egy igen nehéz szakaszában, amikor 1977-ben ott jártam. Revelációként hatott az élet értelméről és a Földön betöltött szerepemről való gondolkodásomban.

Imádkozom a félelmetes lángokkal harcoló tűzoltókért és sokat gondolok rájuk, és mindazokra Franciaországban, akik számára a Notre Dame a francia nemzet jelképe és azokra, akik ott imádkoznak.
Részlet Jane A remény gyümölcsei című könyvéből:

Sok évvel ezelőtt, 1974 tavaszán jártam a párizsi Notre Dame székesegyházban. Már azóta be akartam menni ebbe a fenséges katedrálisba, hogy olvastam Victor Hugo A Notre Dame-i toronyőr című művét. Nem sejtettem, milyen fontos látogatás lesz ez.

Nem voltak sokan, bent csend és nyugalom honolt. Néma csodálattal bámultam a nagy Rózsaablakot, ahogy ragyog a reggeli fényben. Egyszer csak rettentően hangos zene töltötte be az épületet: az egyik távoli sarokban éppen zajló esküvőhöz valaki orgonán játszott pompás dallamot: Bach D-moll toccata és fúgáját.
     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.