2019. április 17., szerda 09:46

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. április 17., szerda (OS) -

    A központ által jelenleg használt területeken a Gyermekmentő Lovasterápiás és Oktató Központja lovasterápiás ellátást nyújt különböző sérüléssel élő gyerekek részére, és többirányú akkreditált szakmai továbbképzést felnőtt szakemberek részére. A lovasterápiás tevékenység gyógypedagógiai lovagoltatást, hippoterápiát, lóval asszisztált pszichoterápiát és parasport foglalkozást foglal magába. Ezekre a foglalkozásokra a Gyermekvárosból is fogadunk gyerekeket. 2018-ban szakembereink összesen 2913 foglalkoztatást tartottak gyerekeknek. Fótról változó számú, 1-20 gyerek jár át hozzánk terápiára, a terápiás igények és az ellátás kapacitásának függvényében.
Ugyanezen a területen található az Élhető Jövő Park is, mely egy zöldenergia-sziget, ahol a szél, a nap és a víz erejét kihasználva biztosítják az egész Lovasterápiás Központ energiaellátását, sőt, a terület egyben kutatóállomás és új, környezetkímélő megoldások bemutatótere is. A kísérleti projekt az ELMŰ, az OTP Bank, a Hewlett Packard Enterprise és a Mercedes támogatásával jött létre, szakmai partnerek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem.
Kuncze Gábor 25 éve kíséri figyelemmel alelnökként a Gyermekmentő tevékenységét.

     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.