2019. április 17., szerda 09:47

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (4. rész)
    Budapest, 2019. április 17., szerda (OS) -

Az egyik, kastélyparktól távoli, a Gyermekváros és általunk közösen használt, de a Gyermekváros kezelésében lévő terület végében, ahol a Gyermekmentő már kb. 15 éve két rozzant épületben szénát, szalmát és szerszámokat tárol, állnak lakóházak, melyekben a Gyermekváros nyugdíjasai élnek, de az egész terület egy külön helyrajzi számon szerepel. A Gyermekmentő, immár a terület kezelői jogának birtokában, továbbra is ugyanarra – széna- és szalmatárolásra, különböző eszközök tárolására – szeretné használni, és esze ágában sincs az ott élők lakhatásába, éltébe beleszólni, azon változtatni.
A Gyermekmentő Szolgálat már 15 év óta számos pályázati lehetőséget megragad, hogy infrastrukturális hátterét fejlessze, és ezzel terápiás tevékenységének minőségét javítsa. Ezt a törekvését a jövőben is folytatni fogja, továbbra is kizárólag a lovasterápia, az ahhoz kapcsolódó kiegészítő terápiák, illetve a már említett oktatás, továbbképzés, valamint sérüléssel élő gyermekek táboroztatása terén.

Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület