2019. április 17., szerda 10:24

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 17., szerda (OS) - Az LMP "Nemzeti Kátyúbajnokságot" hirdet -

    Romokban az országos közúthálózat – az LMP "Nemzeti Kátyúbajnokság" indításával kívánja felhívni a figyelmet a rendkívül súlyos problémára!

Miközben a kormány 500 milliárd forintot éget el a teljesen szükségtelen Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére, a magyar közutak és a vasúthálózat állapota válságos. A kormány évente alig 500 km utat újít fel, ez semmire nem elég. Az utak összességében, évről évre egyre rosszabb állapotban vannak, kiemelten igaz ez a vidéki térségek úthálózatára. A hivatalos statisztikák szerint a burkolatminőség alapján az országos mellékút-hálózat több mint 70%-a "rossz", vagy "nem megfelelő" minősítésű. E döbbenetes szám érzékelteti, hogy szinte romokban hever a vidéki térségek úthálózata, kátyúk, balesetveszélyes, nyomvályús utak jellemzik az állapotot.

 Az LMP társelnök-frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt ezért egy hónapig tartó figyelemfelkeltő kampányt, "Nemzeti Kátyúbajnokságot" hirdet a közösségi médiában. Arra kérjük az utakat használó, azok állapotával elégedetlen lakosságot, hogy konkrét példák bemutatásával hívják fel a figyelmet a tarthatatlan állapotokra. A beküldött úthibákat, rossz útszakaszok dokumentációját, fotóját, a helyszín leírásával a párt frakcióvezetője személyesen teszi le Orbán Viktor miniszterelnök asztalára a Parlamentben, és a beküldött hibák kijavítására indítványt nyújt be.
    
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.