2019. április 18., csütörtök 12:10

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. április 18., csütörtök (OS) - A valóságban a megélhetési gondokkal küzdők száma nő, nem pedig az átlagbér

    Miközben a környező országokban emelkednek a bérek, addig Magyarországon csak a szavak szintjén nő a jólét. A magyar átlagbérre vonatkozó adatok ugyanis csak az Orbán-kormány propagandájának újabb hazugságai. A dolgozók kétharmada a bankszámláján nem, csak a fideszes reklámokban láthatja, hogy bruttó 340 ezer forint az átlagkereset. A valóságban olyan alacsonyak a keresetek, hogy már a középosztály csaknem 80 százaléka nem tud megélni a havi fizetéséből.

Az MSZP ezért akar egységes, európai szabályokat a fizetésekre vonatkozóan, amelyek garantálják, hogy senki se kereshessen 750 eurónál, 240 ezer forintnál kevesebbet. A fizetések növelése mellett ugyanakkor csökkenteni kell a megélhetés költségeit is, ezért a 27%-os világrekorder magyar áfát 20%-ra kell mérsékelni.

Csak egy szociális Európa tudja garantálni, hogy a dolgozók fizetése növekedjen, a terhei pedig csökkenjenek. Ennek elérését szolgálja az MSZP és a Párbeszéd, az egyetlen közös listát állító szövetség Haza, Szeretet, Európa! programja.

MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.