2019. április 18., csütörtök 14:50

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. április 18., csütörtök (OS) - Reagálás Gulyás Gergely kampányinfójára

    Gulyás Gergely ma nem tett mást, mint elindította a Fidesz kampányinfóját, mivel a bejelentett intézkedések csakis a kampánynak szólnak. Az elmúlt 9 évben bármikor emelhették volna az orvosok és a nővérek bérét, de nem tették meg, és ezzel válságba sodorták az egészségügyi ellátást. Olyan állapotokat teremtettek, ami miatt 24 ezer gyógyítható beteg hal meg évente.

A Fidesz a választások előtt ismét csak hitegeti az egészségügyi dolgozókat a béremeléssel. Nem csak az orvosok és a nővérek, hanem a szociális dolgozók, óvónők, tanárok, rendőrök, hivatali dolgozók is megtapasztalták már, hogy milyen az a fizetésemelés, amelyet a kormány kampányidőszakban ígér: csak papíron létezik és a hónap végén ugyanannyit vihetnek haza, mint az emelés előtt, sőt, néha kevesebbet.

Az Orbán-kormány ígéretei semmit sem érnek, ezért kell uniós szinten szabályozni a fizetéseket. Be kell vezetni az európai minimálbért, melynek összege 240 ezer forint, azaz 750 euró, és erre építve egységes egészségügyi minimálbért kell meghatározni, amely a kezdő orvosok esetében nem lehet kevesebb 4500 eurónál, azaz 1,5 millió forintnál, a kezdő szakápolóknál pedig 2250 eurónál, azaz 750 ezer forintnál. Ezt a célt szolgálja a Haza, Szeretet, Európa! című programja, ezt tűzte zászlajára az egyetlen közös listát létrehozó MSZP-Párbeszéd szövetség.

Tóth Bertalan
az MSZP elnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.