2019. április 20., szombat 11:49

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2019. április 20., szombat (OS) - A nagy vízszabályozási munkák közös nevezőre hozása céljából 1807-ben az Országgyűlés törvényben mondta ki a többségi igény érvényesülését.

    Széchenyi 1845-ben a Közlekedési Bizottmány élére kerül.
A Gróf elnökletével a Tisza vízi rendezésre alakult egyesületek képviselői három alkalommal tanácskoztak.
Az első ülést 1846. január 20-án tartották. A nyilvánosságról szólóan kimondták, a nyilvánosság őrszemeinek a fontosságát, annak érdekében, hogy a közvélemény kiegyensúlyozottan kapjon tájékoztatást az egyesület munkálkodásáról.  A reális zöldek szerint Államelnökünk kezdeményezésére november hóban harmadik alkalommal Budapesten sorra kerülő Víz Világtalálkozó, hozzájárulhat ahhoz, hogy a Tárcaközi Bizottság által 2002-ben kiadott a folyóinkkal való gazdálkodás eszmeiségétől, miszerint a Tisza folyó duzzasztása ökológiai agressziót okozna, cél az eredeti állapot visszaállítása, tehát teljes mértékben a Duna kör és a Soros Alapítvány által támogatott vízgazdálkodási alapelvek érvényesülésétől a Kormány elhatárolódik. Széchenyi szerint a Tisza völgye a legnagyobb számban élő "Magyar vér" lakhelye. A reális zöldek kérik a Kormányt, hogy gondoskodjon, Széchenyi, Kossuth, Ferenc József király, álmának beteljesüléséről a Homokhátság vízellátásáról. 1900-ban a Párizsi Kongresszus rámutatott, hogy más országokban a folyók szabályozása állami feladatként valósul meg, Magyarországon a Tisza völgy és mellékfolyóinak szabályozására az érdekeltek költenek többet.
Juhos László, elnök




     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.