2019. április 21., vasárnap 16:25

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2019. április 21., vasárnap (OS) - Mély megrendüléssel és őszinte megdöbbenéssel értesültem a keresztényeket ért újabb terrortámadásról, amelyet Sri Lankán követtek el gyáva és aljas támadók három templomban. A húsvétvasárnapi misén résztvevő hívek között és három szállodában robbantottak bombát, kihasználva Krisztus feltámadásának ünnepét. A merényletekben eddig több mint kétszáz ember veszítette életét és több százan sérültek meg. Nem tudni milyen sebeket okozott ez az aljas tett a lelkekben, a másfél milliós sri lankai keresztény közösség lelkében. Szeretném együttérzésemet kifejezni az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek.

    
Elfogadhatatlan, hogy miközben a keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja, és a keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, a nemzetközi szervezetek és az emberi jogi fórumok némán és cinkosan hallgatnak erről a tényről. Mint ismert, az Orbán-kormány 2016-tól elsőként indított kormányzati programot az üldözött keresztények megsegítésére. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program végrehajtásáért felelős államtitkárság vizsgálja a sri lankai keresztények számára történő segítségnyújtás lehetőségét.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.