2019. április 23., kedd 15:30

A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. április 23., kedd (OS) - Budapest100 bemutatja: A Bauhaus nyomában - Május első hétvégéjén Budapest-szerte 50 helyszín látogatható

    Száz éve nyílt meg a 20. század legnagyobb hatású művészeti iskolája, a németországi Bauhaus. Ez az évforduló kiváló alkalmat kínál, hogy közelebbről megismerjük Budapest kora-modern építészetét az 1920-as évektől az 1940-es évek végéig. A több, mint 50 helyszínen megnyitó lakóházak és intézmények színes programokkal várják az érdeklődőket több, mint 150 önkéntes szervező- és kutatómunkájának köszönhetően. Láthatnak elegáns villákat, híres középületeket, színházat, strandot, és luxusbérházat, sőt teljes “bauhaus utcákat" is a Napraforgó utcától Csepelig, az Újlipótvárostól a Svábhegyig, a Palotanegyedtől a Dobsinai utcáig.  
A Budapest100-hoz szakmai rendezvények is kapcsolódnak több napon át a KÉK - Kortárs Építészeti Központban. És idén először csatlakozik egy másik város az eseményhez: " A Budapest100 bemutatja: Pécs, a Bauhaus bölcsője" címmel, április utolsó szombatján városi sétán ismerhetik meg a látogatók azoknak a pécsi származású építészeknek az ikonikus épületeit, akik a németországi Bauhaus-hoz csatlakozva lettek mesterek később.

Információk:
www.facebook.com/budapest100
www.budapest100.hu/sajto/sajtoanyag
Kapcsolat: press.budapest100@kek.org.hu

     Kiadó: Kortárs Építészeti Központ Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.